15.11.09

El vestit espacial


Els astronautes surten a l'espai només per reparar algún satèl·lit, fer algun experiment o construir estacions espacial. No surten per diverió. I no és que no sigui divertit sortir i volar per l'espai , però és que es necessita una roba molt especial per fer-ho. No us heu pregunat mai per què els atronautes porten aquell vestit tan extrany?
Per sortir de l'estació espacial a l'exterior, els astronautes necessiten portar un vestit molt especial per protegir-se del le temperatures extremes que hi ha a l'esterior. També necessiten proveir-se d'oxigen i protegir-se dels possibles danys que els hi causarien els rajos del Sol.
A sote del vestit porten una roba inerior molt especial. I és que en ella porten incorporats 91 metres de tubs d'aigua que els mantenen a la temperatura corporal ideal, ja que la temperatura a l'espai pot arribar als 120º si li toca el Sol a l'asytronauta i a -120º si no el toca!!! per aixó els vestits dels astronautes també estan recoberts d'una capa reflectan, per evitar les radiacions de fred i calor.
Els astronautes també estan proveits de guants, un micròfan per comunicar-se amb els companys que estan a dins la nau, i una motxilla amb aigua i oxigen.
Els moviements realitzats amb el vestit són molt feixucs, és per això que les sortides a l'espai no duren més de sis hores. Per a més seguretat els astroautes també es poden lligar a l'estació amb un cable, ja que hi ha el risc de que se separin de l'estació i no pugui tornar a la nau degut a la falta de gravetat.
Però aquest vestit és molt més complicat. Podeu ampliar els vostres coneixements a la web de la NASA, que teniu a la barra lateral.